Psykolog i Göteborg

Letar du efter psykoterapeut, psykiatriker eller psykolog i Göteborg?

Då har du hittat rätt. Vi på Sympativa kopplar ihop dig med ett brett nätverk av erfarna och kvalificerade psykologer i Göteborgsområdet.

Detta innebär att du kan berätta för oss på Sympativa om just dina specifika behov och önskemål, och vi kommer kunna ge dig flera olika förslag för att hitta en bra psykolog i Göteborg åt dig.

Genom att få flera olika förslag på behandlare och möjligheten kunna välja själv så kommer du aldrig bli godtyckligt tilldelad en psykolog, kan hända om man istället söker terapi genom landstinget. I vårt omfattande nätverk av behandlare så finns det dessutom gott om privata psykologer verksamma i Göteborg. Detta innebär att du inte behöver stå ut med de långa väntetider som är vanliga med offentlig sektors terapibehandlingar. Ta hjälp av oss och hitta en bra psykolog i Göteborg idag!

Parterapi Göteborg

Parterapi är en mycket vanlig typ av terapibehandling, som ämnar minska konflikter och förbättra kommunikationen i en relation.

En vanlig missuppfattning är att parterapi bara är för par med existerande konflikter. Istället kan det hjälpa även i hälsosamma förhållanden, för att främja samförstånd och stärka kärleken.

Rent konkret så handlar parterapi om att tillsammans med terapeut diskutera och behandla problemen i förhållandet. På så vis kan negativa beteendemönster brytas, och man kan få perspektiv på om relationen ens bör fortsätta. Samtidigt så betonar parterapi också vad som fungerar i förhållandet, så att en hälsosam dynamik kan byggas utifrån detta. Genom oss på Sympativa kan du och din partner välja en riktigt kompetent, kvalificerad psykolog i Göteborg som passar just er.

Familjerådgivning Göteborg

Familjerådgivning, eller familjeterapi, är en behandling för att förbättra kommunikation inom en familj. Denna sidan är din kontaktyta för att kunna få riktigt bra familjerådgivning i Göteborg. Medan familjeterapi påminner om parterapi - då båda är psykoterapier - så fokuserar familjeterapi på förståelse inom hela familjen. Behandlingen leds av en familjebehandlare, som främst ska vägleda familjens dialog och få fram allas synvinklar. Familjeterapi skapar en trygg miljö för familjen att öppna upp sig för varandra och dela med sig.

Behandlaren kan föreslå samtalsämnen, och kommer tillsammans med familjen fram till konkreta mål att jobba mot. Familjerådgivning blir mer effektiv desto fler familjemedlemmar som deltar. Denna terapiform har brett stöd, och har inspirerat metoder som används inom idrottslag, arbetsplatser och andra organisationer.

Psykoterapi i Göteborg

Psykoterapi är en av de bredaste psykologbehandlingarna, och kan hjälpa mot en uppsjö av olika problem.

Allt från relativt vardaglig stress, till djupt rotade depressioner och ångest kan bearbetas genom psykoterapi. Samtidigt så är psykoterapi en förhållandevis enkelt avklarad behandlingsform som blivit mycket populär på sistone. Detta är naturligtvis även fallet i Göteborg, och vi på Sympativa kan hjälpa dig att hitta kvalificerade och kompetenta terapeuter för psykoterapi i Göteborg.

En del av charmen med psykoterapi tycks vara att den till stor del innefattar samtalsbaserad behandling - sk samtalsterapi - och på så vis är det viktigt att du har en behandlare som du kan öppna dig för. Detta kan du säkerställa genom att Sympativa låter dig välja din behandlare i Göteborg, istället för att godtyckligt tilldela dig en. Psykoterapi är dessutom likt den välkända psykodynamiska terapin, då de båda handlar om att öka sin självmedvetenhet. Behandlingen kan genomgås både på egen hand liksom i grupp, par, eller som en familj.

Psykologyrket och utbildningar för psykolog i Göteborg

I Göteborg så finns det mer kvalificerade och kompetenta psykologer än man först kan tro. Till stor del tack vare psykologprogrammet på Göteborgs Universitet så har Göteborg länge legat långt framme i psykologiforskning och utbildningsmöjligheter. Exempelvis så finns det i Göteborg en femårig psykologutbildning som är full år efter år med höga intagningspoäng.

Det finns även ett specialiserat psykoterapeutprogram som låter redan utbildade psykologer nischa sig inom familjeterapi, PDT och KBT. Dessutom så finns det gott om psykologer runt om Göteborg.

Psykologföreningen i Västra Götalands-regionen består av över 700 personer, och då finns det många som inte har gått med i organisationen i fråga. Detta innebär att du har tillgång till psykolog oavsett om du bor i Gamlestan, Vasa, Hisingen, Linné, Haga, Högsbo eller Olskroken. Med oss på Sympativa så får du dessutom möjlighet att komma i kontakt med riktigt kompetenta psykologer och terapeuter i Göteborg. Hör av dig så hjälper vi dig!

psykolog göteborg

Vill du få förslag på psykologer i Göteborg?

Om du vill komma i kontakt med en professionell terapeut att prata med så hjälper vi dig hitta rätt person.

Vi på Sympativa vet att det är viktigt att du får prata med någon som du känner dig säker och bekväm med. Kontakta oss om du har frågor eller vill få förslag på terapeuter.

Börja här och hitta en terapeut som passar dig